Emmie på kitcheyum.com delar med sig av goda och te-inspirerade recept hos oss under december månad, häng med!
Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com |
Ett riktigt vinterte, det är vad chaite är för mig. Lite
extra roligt blir det att göra sin egen chaiblandning. Fint att ge bort som
present eller att bara njuta av i vintermörkret. Torkad kanderad ingefära
hittar man lättast i hälsokostaffärer eller i välsorterade livsmedelsbutiker. I
den här blandningen har jag använt mig av rooibos, som har en härlig söt smak.
Om man inte tycker om rooibos kan man ersätta det med mer svart te.
Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com |
15 gröna kardemummakapslar + 10 stycken för dekorering
1 tsk rosépepparkorn + 1 tsk för dekorering
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk nejlikor
2 kanelstänger
3 msk torkad kanderad ingefära
2 dl svart neutralt te
1 dl neutralt rooibos
Sätt ugnen på 175 grader. Halvera de 15 kardemummakapslarna.
Lägg kardemummakärnor, rosépepparkorn, svartpeppar, nejlikor och kanelstänger i
en ugnsfast form och rosta i ugnen i ungefär 5 minuter. Låt svalna. Mortla de
rostade kryddorna och försök bryta kanelstängerna så gott det går.
Hacka den kanderade ingefäran i mindre bitar och blanda med
de mortlade kryddorna, det svarta teet samt med rooibosteet. Blanda i orostade
kardemummakapslar och rosépepparkorn för dekorering. Häll upp blandningen i en
tät burk.
Blir väldigt gott att dricka med skummad mjölk och lite
honung.
Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com |
Foto: Emmie Söderström, kitchenyum.com |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar