måndag 15 december 2014

Recept: Pepparkaksfudge


Foto: Emma Shevtzoff för Te-adventskalendern
Burk i mässing från Mimmi Staaf, glas med guldkant från Lagerhaus

För dig som gillar pepparkakor, eller ännu hellre, pepparkaksdeg: vi har receptet för dig! De här små rackarna blev fantastiskt goda och smälte i munnen. Smakar perfekt ihop med rött te!

Pepparkaksfudge
3 dl vispgrädde
3,5 dl strösocker
0,5 dl glukos
0,5 tsk salt
1,5 tsk pepparkakskryddor
1,5 msk florsocker (att rulla i)


Koka grädde, socker, glukos, salt och pepparkakskryddor tills det har en temperatur på 118 grader, det tar ungefär 25 minuter. Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om fudgen är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula). Dra av kastrullen från plattan och rör fudgesmeten tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp.Stjälp upp fudgen, skär den och rulla sedan till rustika kulor och rulla i florsocker. Förvara kallt i kylskåp så håller din pepparkaksfudge i minst i 4 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar